BMME, logó

Lovagrend

A Lovagrend fő célkitűzése, hogy a Békés megyei méhészek által termelt, természetes és minőségi mézeket, valamint méhészeti termékeket megismertesse a Békés megyei és a megyébe látogatókkal. Ennek során rendezvények szervezésével, támogatásával kíván hozzájárulni a magyarországi idegenforgalom fejlesztéséhez. Népszerűsíti hazánk gasztronómiáját, öregbíti a természetes magyar méz és a méhészeti termékek forgalmazásának, kereskedelmének hírnevét. Az Egyesület feladata a méhészeti szakma érdekeinek képviselete, a méhészkedés és a méztermelés történelmi hagyományainak ápolása, a névadó élet útjának és tevékenységének mind szélesebb körű megismertetése, méz és méhészeti termékek

ismertségének növelése, valamint a nagyközönség és a megye lakosságának ösztönzése az egészséges táplálkozás jegyében, a természetesen előállított termelői magyar mézek fogyasztására.

A Lovagrend népszerűsíti a környezetvédelmet és a természet-közeli gondolkodásmódot, széles körben hirdeti a méhészet nélkülözhetetlen szerepét az ökológiai egyensúly fenntartásában.

A Lovagrend a méhészkedés ezer éves hagyományait kívánja megismertetni a mai kor emberével, s ez által méltó helyre emelni a termelői magyar mézeket.

Letöltések

Alapszabály

letöltés

Lovagrend tisztségviselői

Galéria

Lovagi palást

Lovagi zászló

Lovagi érem

Elérhetőségeink

+36 (30) 635-1256

argyelan.janos@omme.hu

Békés Megyei Méhész Egyesület

Klapka utca 16/b
5700, Gyula

2019 © Békés Megyei Méhész Egyesületdesigned by NZS
PopUp